Assalamualaikum fellas :) FOLLOW? | DASHBOARD?



Alya :) <body>
Entries

Alya

Links

Status
Transformasi~
December 18, 2011 | 12:28:00 PM | 0 vanilla(s)


 
Sunday 18th of December 2011
Start writing at 11:48 AM
Mood - awkward but slightly happy xD
In the Name of Allah Most Gracious Most Merciful =)


Oleh sebab kerajaan Malaysia sangat menggalakkan rakyatnya untuk menjayakan Transformasi dalam negara, maka untuk menunjukkan taat setia yang tidak berbelah bahagi sempena pilihan raya yang bakal menjelang ni aku sahut saranan kerajaan bagi mentransformasikan blog ni kepada warna hijau sebab aku dah agak zzZZzz dengan blog yang sentiasa pink sejak dahulu kala -,-  Lagipun hijau ada kena mengena jugak dengan Pilihan Raya Umum oh YEAH~

Semua post sebelum sebelum ni sudah dibuang secara sengaja sebab lepas belek belek balik, aku rasa semua post aku dulu sangat mengarut dan tak bermotif langsung -,- Baik baca novel Ombak Rindu macam Ainul. Jadi ni kira first post yang official ah lepas transformasi ni dijayakan xD  # Orang lain edit blog tak bising pun


Ingatkan untuk blog konon baru ni nak blogging in English. Niat aku bukan cuba untuk menindas negara sendiri sebab memang bahasa tu jiwa bangsa dan aku bukanlah jugak bajet nak jadi Cik London tak bertempat nak speaking speaking ni #Zahra jangan terasa XD. Sebab utamanya, English aku makin teruk dimamah bumi gara gara cuti dua bulan mogok dengan sebarang bentuk buku -,-  Sekurangnya kalau blogging dalam English bergerak jugak minda ni fikir vocab nak guna untuk taip post. #Last last tak update terus sebab stress fikir vocab xD


Mula mula memang ingat nak start selalu post dalam English tapi tak jadi ah sebab masa suntuk masa nak buat post ni #alasan semata. Kalau rajin baru ah buat post english XD Aku takk suka campur bahasa sebab rasa macam sangat sangat lah GEDIK zzzZZZzzz dan rasa macam tengah mencemarkan bahasa sendiri selain mengkhianati tanah air dan bangsa #Berlebihan -,- Yang dimaksudkan campur bahasa tu contohnya camni~

Last holiday haritu you all tau tak I happy sangat coz I boleh pergi holiday dengan family I ! Had a great time sangat !

OH NO~ tolong ah -,- aku lebih rela berkomunikasi dalam Bahasa Siam. Memang sangat tak membantu kalau nak improve English -,-

Wallahua'lam Bissawab


| Newer →
Hello :3


Nur Alya Aqilah Binti Hassan A former student of SMKA Sheikh Abdul Malek, Kuala Terengganu. Perfectly imperfect. Abnormally obsessed with F O O D and was born on 28th of June 1996
Allah is my everything




Board;


Leave me your message here :3



Tweets



Status


If I'm so wrong, how can you listen all night longggg....

Now Playing - Disenchanted by MCR